Ontmoet onze sponsoren: Antoinette

Ontmoet onze sponsoren: Antoinette

“In 2014 nodigde een collega mij uit om mee te gaan naar de herdenking van de genocide in Rwanda die plaatsvond in de synagoge in Tilburg. Waarom ik mee ging? Ik vind herdenken van gruwelen uit een nog niet zo lang geleden verleden goed. Ook omdat de gevolgen van de genocide ook nu nog merkbaar zijn.

Ik besloot die dag ook meteen om sponsor van Mukomeze te worden en mijn sponsorvrouw werd en is nog steeds Lea. Toen Mukomeze in 2017 een reis voor sponsoren naar Rwanda aanbood heb ik meteen ja gezegd. Ik heb Lea in haar huis mogen ontmoeten. Zij heeft de genocide overleeft, maar heeft haar man en vijf kinderen verloren. Ondanks haar leeftijd, 75 jaar, werkt zij voor zover zij kan op de koffieplantage waar de bonen van het Tilburgs-Rwandees Bèkske groeien. In 2018 kwam Mama Lambert, counselor bij Solace Ministries, naar Nederland en ik vond het een eer dat zij een bezoek wilde brengen aan mijn werkplek bij Sterk Huis in Goirle. Haar werk en het werk van Sterk Huis heeft veel raakvlakken.

De reis naar Rwanda en de ontmoetingen die ik sindsdien heb gehad met de mensen in Rwanda, de reisgroep en het bestuur van Mukomeze hebben veel indruk op mij gemaakt en zijn een waardevolle aanvulling in mijn leven geworden. Sponsor worden en een vrouw inRwanda steunen lijkt een afstandelijk project, maar zo wordt het door Mukomeze niet ingevuld en de vrouwen in Rwanda zien een sponsor als lid van hun alternative family.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *