Even voorstellen: Martine van den Heuvel nieuwe secretaris

Even voorstellen: Martine van den Heuvel nieuwe secretaris

We hebben nog een nieuw bestuurslid: Martine van den Heuvel. Zij is sinds oktober de nieuwe secretaris van Mukomeze.


In 2012 studeerde Martine af aan de opleiding Holocaust- en Genocidestudies waarvoor zij een scriptie schreef over seksueel geweld in Rwanda tijdens de genocide en de rechtszaken die jaren later volgden tegen Jean Paul Akayesu en Pauline Nyiramasuhuko. Daarna begon ze als programmamaker bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies in Amsterdam. In 2013 organiseerde zij een filmsymposium over ‘seksueel geweld als oorlogswapen’ waar Anne-Marie de Brouwer een van de sprekers was. Via Anne-Marie leerde Martine Mukomeze kennen. Toen ze de vacature voor secretaris zag, besloot Martine direct te reageren.

,,Helaas kan ik bij deze tekst (nog) geen foto van mezelf in Rwanda plaatsen. Door omstandigheden lukte het me niet tijdens mijn afstuderen onderzoek te doen in Rwanda. Een heel groot gemis! Ik hoop in de nabije toekomst eindelijk het land te bezoeken waar ik zoveel over gelezen en gehoord heb.”

Martine gaat zich bezighouden met de communicatie van Mukomeze: de website en de social media. Voor vragen en opmerkingen kunt u haar mailen op martine@mukomeze.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *