Filmavond Mukomeze bij Cacaofabriek Helmond

Filmavond Mukomeze bij Cacaofabriek Helmond

Kom en ervaar een Rwandese avond, compleet met Rwandese koffie en drie korte films die de (veer)kracht tonen van Rwandese vrouwen die de genocide tegen de Tutsi’s van 1994 hebben overleefd. Een geheel kosteloze voorstelling, georganiseerd door Stichting Mukomeze ter lancering van hun nieuwste film.

12 december 2018
19.15-20.45 uur
Cacaofabriek Helmond, Cacaokade 1 in Helmond
Kaarten zijn gratis, wel graag online aanmelden

De eerste korte film ‘Intended consequences’ (15min) vertelt het verhaal van een aantal vrouwen die seksueel geweld hebben meegemaakt tijdens de genocide in Rwanda en als gevolg daarvan zwanger zijn geraakt.

De tweede film ‘Mama Rwanda’ (35min) schetst het beeld van twee vrouwen, die het moederschap combineren met het ondernemerschap om zo de armoede te overkomen.

Tot slot, de derde korte film ‘Mukomeze: Empower her’ (7min), gefilmd en geregisseerd door Robert van den Broek en zijn zoon Simon.

In de zomer van 2018 zijn zij met het Mukomeze-bestuur naar Rwanda gegaan om daar hun werk vast te leggen en dit in een prachtig stuk om te zetten. De film toont aan waar Mukomeze, 10 jaar sinds de oprichting, voor staat en toont de veerkracht van de vrouwen die seksueel geweld hebben overleefd.

Deze avond is gratis bij te wonen op woensdag 12 december in De Cacaofabriek. We vragen je wel je aan te melden, dat kan via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *