Boek “De mannen die mij hebben vermoord”

Boek “De mannen die mij hebben vermoord”

“De mannen die mij hebben vermoord: Rwandese overlevenden van seksueel geweld”

17 getuigenissen en portretten van overlevenden van seksueel geweld (16 vrouwen en 1 man) zijn verzameld en zijn in boekvorm (Engelstalig en Nederlandstalig) uitgegeven om de aandacht te vestigen op de impact van verkrachting en andere vormen van seksueel geweld op een mensenleven. Het boek bevat niet alleen getuigenissen, maar ook een inleidend hoofdstuk waarin de aanloop naar de genocide en het seksuele geweld tijdens de genocide wordt besproken. Tevens is er een afsluitend hoofdstuk opgenomen waarin de gevolgen van seksueel geweld voor overlevenden in Rwanda uiteen wordt gezet.

Lees reeds de introductie en de getuigenis van Marie Louise (Engelstalig)!

De samenstellers van het boek zijn Anne-Marie de Brouwer en Sandra Ka Hon Chu. De fotografie is verzorgd door Samer Muscati en de getuigenissen zijn van overlevenden die gesteund worden door onze partnerorganisatie Solace Ministries. Het voorwoord is geschreven door Stephen Lewis en Patrick Cammaert (Nederlandse uitgave) en het nawoord door Eve Ensler. Het Engelstalige boek is mede tot stand gekomen door financiering van Cordaid.

Het boek – The Men Who Killed Me: Rwandan Survivors of Sexual Violence – is in April 2009 door uitgever Douglas & McIntyre gepubliceerd en markeert en gedenkt daarmee tevens 15 jaar genocide (7 april – 4 juli 1994). Het (Engelstalige) boek kan o.a. besteld worden via Amazon.com. De auteursopbrengsten van het boek gaan naar Rwandese overlevenden van seksueel geweld via Stichting Mukomeze. In februari 2011 is de Nederlandstalige versie van het boek – De mannen die mij hebben vermoord – bij Wolf Legal Publishers verschenen. Dit boek werd op 6 februari 2011 gepresenteerd bij Nationaal Monument Kamp Vught. Het boek kan besteld worden via de boekhandel, online via Wolf Legal Publishers of door een e-mail te sturen naar sales@wolfpublishers.nl

Ga naar Mukomeze in het nieuws om meer te lezen over de media aandacht rondom het boek.