Media-aandacht voor bezoek Mama Lambert

Media-aandacht voor bezoek Mama Lambert

Mama Lambert was afgelopen maand in Nederland voor onder andere de 25-jarige herdenking van de genocide in Rwanda. Vanwege deze herdenking werd Mama Lambert geïnterviewd door verschillende media. 

Op de website van de NOS vertelt ze over het verlies van 78 familieleden tijdens de genocide en de hulp die ze kreeg van Solace Ministries.

Tilburgse herdenking
Naast de officiële herdenking in Den Haag, werd ook op de Universiteit van Tilburg een herdenking gehouden voor de genocide. In een panelgesprek met Mukomeze-voorzitter Anne-Marie de Brouwer en bestuurslid Eefje de Volder vertelde Mama Lambert het publiek over hoe het haar sinds de genocide is vergaan. In het Tilburgse universiteitsblad staat een interview (Engelstalig) met Mama Lambert.

Anne-Marie de Brouwer, Mama Lambert, Eefje de Volder and rector Emile Aarts bij de Universiteit van Tilburg

Conferentie
Op woensdag 17 april organiseerde de ambassade van Rwanda in samenwerking met onder andere Mukomeze-voorzitter Anne-Marie de Brouwer een internationale conferentie met als titel ‘The Genocide against the Tutsi 25 Years On: What Lessons Has the World Learned from Rwanda in Prevention and Responses to Genocides Worldwide?’. Tijdens de conferentie werd ook het eerste exemplaar van het vervolg op De mannen die mij hebben vermoord gepresenteerd. Mama Lambert overhandigde And I live on aan Adama Dieng, speciaal adviseur voor de preventie van genocide bij de Verenigde Naties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *