Partner in Rwanda

Partner in Rwanda

Solace Ministries is een lokale, niet-gouvernementele (en dus private) organisatie en onze partnerorganisatie in Rwanda. De organisatie is opgericht in 1995 door Jean Gakwandi, met als doel slachtoffers van de genocide te helpen. Jean Gakwandi, directeur van Solace Ministries, is zelf overlevende van de genocide. Solace Ministries ondersteunt in het bijzonder weduwen, wezen en vrouwen die tijdens de genocide verkracht werden en waarvan een groot aantal geïnfecteerd is met HIV/aids.

Bekijk hier filmpjes over het werk van Solace Ministries voor overlevenden van de Rwandese genocide.

Interview met Jean Gakwandi.

Filmpje over op welke manieren Solace Ministries de overlevenden helpt.

Solace Ministries streeft ernaar om op een alomvattende (holistische) manier in de behoeften van de genocide-overlevenden te voorzien door hen met fysieke, psychologische, materiële, sociaal-economische en spirituele zorg te ondersteunen. Voor meer informatie over de organisatie, kijk op hun website http://www.solacem.org/

Via Solace Ministriesis Stichting Mukomeze in staat de vrouwen en meisjes die seksueel geweld hebben overleefd, te bereiken. Solace Ministries staat namelijk continue in contact met deze vrouwen en dus ook met de vrouwen die door Stichting Mukomeze worden gesteund.

Een samenwerkingsovereenkomst is afgesloten tussen Stichting Mukomeze en Solace Ministries waarbij alle afspraken beschreven staan.

Lees ook ons Algemeen beleidsdocument